2012. szeptember 18., kedd

Juhtúróval töltött tojás



Hozzávalók: tojás, juhtúró, vaj, tejföl, őrölt bors, majonéz, mustár, citromlé, porcukor, 
alapnak: franciasaláta és fetasajt, a díszítéshez snidling és piros húsú paprika.

Elkészítése:
A hozzávalókhoz mennyiséget nem írtam, igaz nem is mértem semmit. A receptet inkább csak tippnek szántam, amivel kicsit változatosabbá tehetünk egy-egy hidegtálat. Nekem is a készítése során jöttek az ötletek, hogy mivel töltsem, hogyan díszítsem....

A tojásokat megfőztem, hideg vízben hagytam kihűlni, majd megpucoltam és kettévágtam őket. Kivettem a sárgáját, és mivel volt itthon juhtúróm, azzal elkevertem. Sózni nem kellett, mert a juhtúró elég sós volt. Ízlés szerint adtam hozzá egy kis vajat és tejfölt, hogy lágyabb legyen, majd visszatöltöttem a fél tojásfehérjékbe, amiket előzőleg egy kicsit kivájtam, hogy több férjen majd bele a töltelékből. Alapnak franciasalátát készítettem, amibe belekevertem a kivájt fehérjedarabkákat is.
Egy nem túl mély tál aljára tettem a franciasalátát, rá a megtöltött fél tojásokat, közéjük a megmaradt juhtúrós-sárgájás töltelékből formázott kis golyókat.
Tejfölből és majonézből kevés mustár, citromlé és porcukor hozzáadásával tartármártás készítettem, ezt sóztam, borsoztam, és leöntöttem vele a tojásokat.
A fetasajtot kis kockákra vágtam és a tojások közé szórtam, majd apróra vágott snidlinggel és paprika szeletekkel, illetve kis kockákkal tetszőlegesen kidíszítettem a tálat.
Jól lehűtve tálaltam.



4 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!! Juhturóval még sosem készítettem, nagyon jó ötlet.

    VálaszTörlés
  2. Guszta !Nagyon finom lehetett a juhturóval!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon finom lehet a juhtúrós töltelékkel, főleg így, salátaágyon! :)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jó ötlet, mutatós is, finom is lehet. Szeretjük a juhtúrót, fogok tenni egy próbát!

    VálaszTörlés