2010. december 21., kedd

Marcipán szivek



Hozzávalók: 20 dkg mandula, 20 dkg porcukor, 3 szem keserű mandula, 2 evőkanál rózsavíz, 1-2 evőkanál narancslé vagy víz, 
a bevonásához: csokoládé.

Elkészítése:
A mandulákat 1-2 percig forró vízben áztatjuk, majd leszűrjük és kinyomjuk a héjukból. Egy-két napig szárítjuk, ezután ledaráljuk a keserű mandulával együtt. 
Hozzákeverjük a porcukrot, és együtt még egyszer ledaráljuk. Ezután apránként hozzáadjuk a rózsavizet és a narancslét, jól összegyúrjuk. 
Porcukron, fóliával lefedve kisodorjuk kb. 1 cm vastagra, és kis formákkal kiszúrjuk. Ha kész, csokoládét olvasztunk vízfürdő felett, és bevonjuk vele a marcipándarabokat. 
Rácson hagyjuk megszikkadni, fémdobozban, hűtőszekrényben tároljuk.

A mandulát kétszer átdaráljuk

A masszát jól összegyúrjuk

Kiszaggatjuk



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése