2010. november 7., vasárnap

Narancsos-citromos kuglóf


Már karácsonyi hangulatban

A kész kuglóf, tetején a citromos cukormáz

Hozzávalók: 30 dkg liszt, 12 vaj vagy margarin, 15 dkg cukor, 6 dkg mazsola, 8 dkg apróra vágott cukrozott narancshéj, 5 dkg ízlés szerinti cukrozott gyümölcs, fehér rum, 1 narancs, 1 citrom, 2 egész tojás + 1 sárgája, 0,5-1 dl tej, 1 csomag sütőpor, 
a mázhoz: porcukor és a citrom leve.

Elkészítése:
A gyümölcsöket, a mazsolát és a narancshéjat (egy keveset félre teszünk a tetejére) beáztatjuk a rumba. A vajat felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot, a narancs levét (ha nagy a narancs, csak egy felet használunk), az összes tojást, a citrom lereszelt héját, hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport és az alkoholba áztatott gyümölcsöket. A formát alaposan kivajazzuk, meghintjük zsemlemorzsával, és beletesszük a masszát. Előmelegített sütőben 180 fokon 1 óráig sütjük. 
Ha kihűlt, tetejére öntjük a fél citrom levéből és porcukorból kevert mázat, és rászórjuk a maradék cukrozott narancshéjat.

A hozzávalók egy része

Belekeverjük a tésztába a gyümölcsöket

A kisült kuglóf



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése