2010. november 26., péntek

Marsall máj



Hozzávalók: sertés, vagy borjú máj, szalonna (lehet húsos és mangalica is vegyesen), hagyma, krumpli, só, bors, törött paprika, majoránna, olaj, liszt.

Elkészítése:
A krumplit feltesszük főni héjában. Míg fő, a májat felszeleteljük, lisztbe forgatjuk, a hagymát karikára vágjuk, szintén beleforgatjuk lisztbe. A szalonnát is szeletetekre vágjuk, bevagdossuk kakastaréj szerűen. Először a szalonnát sütjük ki, majd a zsírján megsütjük a májszeleteket. Külön edényben, olajon szép ropogósra sütjük a hagymakarikákat.
Tálaláskor a májat sózzuk, borsozzuk, megszórjuk majoránnával, a tetejére helyezzük a pirospaprikával meghintett szalonnaszeleteket, a főtt krumplira pedig rátesszük a hagymakarikákat.
Kovászos vagy savanyú uborkát adunk mellé.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése