2010. november 8., hétfő

Kelbimbós tekercs



Hozzávalók 6 tekercshez: 6 db nagyobb kelkáposztalevél, 5-6 db kelbimbó, 1 fél póréhagyma, 1 szál sárgarépa, 1 db krumpli (kb. 10-10 dkg) só, bors, őrölt köménymag, olaj, 1 tojássárgája, 2 dl tej, 2,5 dkg vaj vagy margarin, 2,5 dkg liszt, 10 dkg füstölt sajt, zsemlemorzsa, olaj, 1 szál petrezselyem

Elkészítése:
A kelkáposztát, a kelbimbót, a feldarabolt sárgarépát és krumplit sós vízbe 8-10 percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A póréhagymát kevés olajon megfonnyasztjuk.
A besamelmártáshoz a vajban megpirítjuk a lisztet, a tejjel simára keverjük, sűrűsödésig főzzük, hagyjuk langyosra kihűlni, és belekeverjük a tojássárgáját. Sózzuk, borsozzuk, és őrölt köménymaggal és a finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük.
A levelek középső erét elvékonyítjuk, közepükre halmozzuk a besamelmártásban elkevert zöldségeket (krumplit, sárgarépát, póréhagymát) és a sajt egy részét. A negyedekbe vágott kelbimbót is arányosan elosztva hozzáadjuk. Feltekerjük, kiolajozott, zsemlemorzsával megszórt tűzálló tálba tesszük, tetejüket meglocsoljuk kevés olajjal, fóliával lefedjük, és kb. 20 percig így sütjük. 
Megszórjuk a maradék sajttal és már fólia nélkül, szép piros-barnára sütjük, kb. még 15 percig.

A hozzávalók

Levelekbe töltve

Sütés előtt

Készre sütve



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése