2010. november 9., kedd

"Judit püspökkenyere"



Hozzávalók: 1 pohár (150 gramm) kefir, 1 pohár cukor, 2 pohár liszt, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 citrom reszelt héja, valamint ízlés szerint összesen kb. 12-14 dkg: aszalt füge, aszalt szilva, aszalt sárgabarack, mazsola, cukrozott narancshéj, dió, apróra tördelt csokidarabkák. Ízesíthetjük még 1-2 csipet őrölt szerecsendióval és gyömbérrel, illetve fél mokkáskanál őrölt szegfűszeggel, amitől finom "karácsonyias" ízt kap.

Elkészítése:
A gyümölcsöket, diót, csokoládét kevés lisztbe forgatjuk, hogy ne tapadjanak össze. A többi hozzávalóból összeállítjuk a tésztát, majd végül hozzáadjuk a gyümölcsös keveréket. Alaposan kivajazott, kilisztezett őzgerinc formába öntjük, és jól felforrósított sütőbe helyezzük. Ezután azonnal kis lángra tesszük, és kb. 50-60 perc alatt megsütjük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése