2010. november 24., szerda

Csorba



Hozzávalók: hús (lehet szárnyas, sertés- marha- vagy borjúhús), a képeken látható zöldségek, hagyma, olaj, só, petrezselyem zöld, tárkony, lestyán, csombor, tárkonyos ecet.

Elkészítése:
Csorbát először Erdélyben ettünk, és mivel nagyon ízlett, azóta otthon én is készítem.
Ahogy én szoktam főzni: először a húst külön teszem fel főni kevés sós vízben, mivel a marhahúsnak (én általában marha- vagy borjúhúsból szoktam készíteni) hosszabb idő kell míg megpuhul, mint a zöldségeknek. 
Mikor úgy gondolom, hogy félig megfőtt, olajon megpirítom az apróra vágott hagymát, hozzáadom a feldarabolt zöldségeket, egy kis ideig párolom, sózóm, felöntöm vízzel, hozzáadom a fűszereket, összeöntöm a félig puha hússal, és együtt készre főzőm. 
A krumplit és a paprikát később adom hozzá, mivel ezek hamarabb megpuhulnak. A végén kevés tárkonyos ecettel ízesítem.

A hozzávalók lehetnek: sárgarépa, fehérrépa, marhahús,
káposzta, karalábé, zeller...

... borjúhús, krumpli, zöldbab, karfiol, paprika (piros színű zöldpaprika)...

A leves a tányérban



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése